Op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest staat de leerling centraal.

Oók nu, of misschien beter gezegd, juist nu!

Zoals we allemaal weten heeft de Coronacrisis iedereen meer of minder geraakt. Voor leerlingen betekent het soms dat ze achterstanden of vertragingen hebben opgelopen. Heel vervelend natuurlijk! Maar, als school doen we er alles aan om de hiaten in kaart te brengen en maatregelen te nemen die passend zijn.

E√©n van de initiatieven hiertoe is het project ‚ÄúExtra Handen‚ÄĚ.

In dit project worden, met subsidie vanuit het Nationaal Programma onderwijs, studenten en andere belangstellenden ingezet als extra hulp bij ondersteunende activiteiten in en buiten de klas.

Met dit project hopen we een aantal doelen te bereiken: voor leerlingen dat ze de aandacht en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Voor docenten dat ze, met de extra handen in de klas, bijvoorbeeld meer kunnen differenti√ęren. Voor studenten dat ze op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met het vak van docent. Bovendien kunnen studenten een rolmodel zijn voor onze leerlingen!

‚ÄúExtra Handen‚ÄĚ richt zich op bijles, begeleiding en (vak)ondersteuning aan individuele leerlingen en kleine groepen. Dit kan tijdens reguliere lesuren en erna. Verder kunnen studenten de docenten b.v. helpen bij het maken van lesmateriaal of bij voorbereiden en/of het begeleiden van practica.

Het project loopt nu bijna 5 maanden en we zijn zeer positief! We zijn zelfs zo enthousiast dat we van plan zijn om vanaf periode 3 (start 31 januari ’22) met een aanvullende groep nieuwe studenten te starten!

Als je het idee hebt dat je meer zou willen weten over dit project; je het leuk vindt om met leerlingen te werken en wat te verdienen, laat het ons dan weten via een mail naar: Dorothé Gerdes . We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Michèl van der Zeeuw en Dorothé Gerdes

Co√∂rdinatoren ‚ÄúExtra Handen‚ÄĚ