Leerlingen 4 Vwo hebben bij Engels flink geoefend hoe een ‘Science Talk’ zo te geven dat het publiek betrokken blijft en het ook goed begrijpt. Zes van deze leerlingen mochten deelnemen aan de voorrondes van een wetenschapscommunicatie competitie met het Stedelijk Gymnasium en het Bonaventuracollege bovenbouw vwo. Dit evenement is speciaal, omdat leerlingen van 3 verschillende scholen het ook nog zelf organiseren. Onze sterke organisatoren: Clementine Beekwilder, Thije Gieskens en Mees Wouterse hebben hiervoor een workshop eventmanagement gevolgd. Deze organisatoren hebben het mogelijk gemaakt voor onze sprekers om te shinen met hun speech in het Engels. Mees: “De voorrondes waren erg leerzaam en gezellig, iedereen heeft erg zijn/haar best gedaan en we hebben genoten van alle presentaties, maar alleen de besten kunnen natuurlijk door naar het Trianon!”

Mert Özten en Max ten Broeke spraken overtuigend over hoe belangrijk timemanagement is. David Heemskerk en Amélie Verbaas hadden een speech voorbereid over hoe muziek ons verbindt. Nandini Hota en Rozalien Ghaderi (4 Vwo) zijn met hun speech over ‘The Troubles and Talents of Gen Z’ door naar de finale van de Wetenschapscommunicatie Youth Talks Leiden op 22 september 2022 in het Leiden Trianon Theater.

Gefeliciteerd allen! Wat een knappe prestaties. Alle deelnemers hebben een Certificaat Talent Onderwijs: Wetenschapscommunicatie & Wereldburgerschap ontvangen, wat goed is voor hun CV.