Afgelopen zaterdag was de uitverkochte première van de schoolvoorstelling “Möbius”.

Met een lange traditie aan grootschalige schoolvoorstellingen, die vaak in de buurt komen van professioneel niveau, stelde ook ditmaal “Möbius” niet teleur.

Het harde werk dat de vele RLO-leerlingen tijdens de afgelopen maanden onder begeleiding van docenten in deze tweetalige voorstelling staken, heeft zich ruimschoots uitbetaald. Productie, orkest, geluid, belichting en niet te vergeten de cast: het was zeer indrukwekkend. De première van “Möbius” was dan ook een daverend succes.

Gezet in de jaren tachtig, met een muziekkeuze herkenbaar voor de generatie van toen, was “Möbius” een feest der herkenning. Het stuk (een bewerking van Friedrich Dürrenmatt’s “De Fysici“) begint als een hilarische whodunit met een moord in gekkenhuis. Gaandeweg ontpopt het verhaal zich als een spionthriller culminerend in een voor het publiek onthutsend einde. Wat begint als een hilarische zwarte komedie sluit af met de serieuze en uiterst actuele vraag: Waar zijn wij als mensheid nu eigenlijk mee bezig? Gebruiken wij de wetenschap om de mensheid te redden of misbruiken wij haar, en richten wij de wereld ten gronde als wij zo doorgaan? Neergezet in een ontluisterend eindbeeld was dit een plottwist die insloeg als een bom.

Een indrukwekkend toneelbeeld met prachtige projecties, een swingend 80’s orkest en een uitstekende cast: Het publiek heeft genoten van het sprankelende spel van de leerlingen van Rijnlands Lyceum Oegstgeest.

Hoofdrol vertolkers: Mariana Costa, Bender Doeleman, Razvan Angeleanu, Zoë van Duijvenvoorde, Karam Alkaissy en Mia Zeppenfeldt, stuk voor stuk waren ze ijzersterk. Onthoud de namen van deze regionale talenten. Een speciale benoeming verdienen bijrol-vertolkers Jenthe Varkevisser en Fiene Oskam die bij het publiek regelmatig lachsalvo’s veroorzaakten. (Gezien op 18 Februari 2023)

Schoolvoorstelling gemist? Möbius terugkijken?
De registratie van de schoolvoorstelling Möbius staat online! Zie hieronder.
Doormiddel van het gebruik van de CC-knop op YouTube kunt u de voorstelling met Nederlandstalige of Engelstalige ondertiteling bekijken.