In het kader van de maatschappelijke stage is voor de tiende keer in successie de Beach Clean Up actie van het Rijnlands Lyceum georganiseerd. De dag begon met een presentatie van Joanna Bouma van de organisatie Seafirst. Zij heeft de leerlingen geĆÆnformeerd over de schitterende natuur in de Noordzee en het belang van een schone zee. Ook werden de leerlingen bewust gemaakt van de invloed van plastic op ons ecosysteem. Vooral de kleine deeltjes plastic komen in de voedselketen terecht. Helaas vinden we nu microplastics in elk organisme terug. Ieder mens draagt bij aan de plastic vervuiling. Kijk maar eens op de website https://www.beatthemicrobead.org/.

Na de presentaties gingen de brugklasleerlingen gemotiveerd op de fiets naar Noordwijk en Katwijk om daar afval te verzamelen. Nieuw is dat ook de gemeente Oegstgeest enthousiast meewerkt door de leerlingen naast zakken ook van afvalgrijpers te voorzien. Het weer werkte goed mee en langs het strand van Katwijk en Noordwijk is de kustlijn schoon gemaakt. De gemeente Katwijk en Noordwijk waarderen onze actie en hebben de zakken vuil afgevoerd. Ook de gemeente Oegstgeest is weer een stuk schoner. In de mentorles wordt de Beach Clean Up actie nogmaals besproken met als doel het milieubewustzijn van de leerlingen te vergroten.