Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Wat heerlijk dat het bijna vakantie is! Ik hoop dat jullie je daar allemaal op kunnen verheugen en straks gaan genieten van een lange, mooie zomervakantie. Deze weken staat onze school natuurlijk vooral in het teken van afronden, rapporten en diploma’s uitreiken en afscheid nemen.

Vorige week hebben we aan 164 leerlingen een havo- of vwo-diploma mogen overhandigen. Dat was 89% van alle examenleerlingen. We kijken terug op drie heel feestelijke bijeenkomsten.

Die leerlingen zullen volgend jaar niet meer op school zijn, maar hun “opvolgers” hebben we al verwelkomd. Woensdagmiddag 26 juni kwamen alle nieuwe leerlingen voor de Nederlandse afdeling: 115 brugklasleerlingen (in 4 klassen) en 77 tto1-leerlingen (in 3 klassen). Voor hen was dit een spannende middag, waarop ze kennismaakten met hun mentor en nieuwe klasgenoten, maar met een ontspannen afsluiting op het achterplein. Ik hoop dat zij zich allen welkom hebben gevoeld en zin hebben om na de zomer te starten.

De DP-leerlingen van de internationale afdeling hebben afgelopen vrijdag hun uitslag gekregen. Van hen is maar liefst 94% geslaagd. Na de vakantie hebben we voor deze 49 leerlingen – class of 2024 – een feestelijke graduation evening. Volgend jaar starten op de internationale afdeling twee MP1-klassen en zo’n 40 nieuwe leerlingen in andere leerjaren.

Behalve van examenleerlingen nemen we in deze dagen ook afscheid van maar liefst zeven collega’s die met pensioen gaan: zes docenten en “conciërge van het jaar” Coby. Opgeteld hebben zij bijna 200 jaar voor RLO gewerkt.

Al jaren hadden wij de wens om ons schoolplein aan de voorkant om te toveren van een plein met vooral asfalt naar een plein met veel groen, zitruimte én een plek die uitnodigt tot bewegen. Op dit moment is de realisatie daarvan al volop gaande. We verheugen ons er dan ook op alle leerlingen na de vakantie te verwelkomen op een prachtig, vrolijk makend schoolplein.

Maar nu eerst allemaal genieten van een ontspannen vakantie.

Tot volgend schooljaar!

Erica van Langen,
Rector