Voor de komende maanden staan er weer een paar interessante bijeenkomsten op het programma van de ONZ. Kost niets omdat onze school lid is van het ONZ.

Voor de bèta’s: deze bijeenkomsten bestaan uit drie delen: inspiratie, netwerken tijdens diner, verdieping. Je kunt op drie momenten aan- of afhaken.

Op maandag 20 november 16.00-18.00 uur is er de campustour Delft. Je kunt er dan een kijkje in de keuken nemen bij de HBO-instellingen Haagse Hogeschool en InHolland Delft. We bezoeken als eerste het nieuwe API gebouw waar de praktijklessen voor studenten Luchtvaarttechnologie/Aeronautical Engineering van InHolland worden verzorgd. Daarna bezoeken we de Bètafactory de innovatie-locatie van de Haagse Hogeschool Delft. Aansluitend tijdens het diner is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Donderdag 7 december 16.00-20.00 TU Delft Elk jaar organiseren we een lezing die inzoomt op de natuurkunde en scheikunde achter de Nobelprijzen. Dit jaar gaan we een stap verder en verkennen we ook de wiskunde Fieldsmedaille. Deze prestigieuze onderscheiding wordt eens in de vier jaar toegekend aan twee tot vier wiskundigen die buitengewone bijdragen aan hun vakgebied hebben geleverd. Deze lezing biedt inzicht in de wetenschap achter de prijzen om daarna direct toe te passen in je lesprogramma. Houd de site van ONZ in de gaten zodra de prijswinnaars bekend zijn.

Dinsdag 12 december 16.00-20.00 uur: Stadslab, makerslab tour en workshop in Hogeschool Rotterdam. Maakonderwijs!

Voor de alfa’s:

Vrijdag 1 december 15.30-17.00 uur in Lipsius gebouw, Leiden. ONZ(E) BOEKENCLUB MET HET THEMA KLIMAAT Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze tijd en klimaatfictie is inmiddels uitgegroeid tot een eigen genre. Hoe krijgt klimaatverandering gestalte in literatuur en hoe kun je de impact ervan in de klas bespreken? Nederlands, Engels, Frans en Duits, iedere taal een ander boek.

Zie voor verdere informatie en inschrijving: onderwijsnetwerkzuidholland.nl

Nog leuker om samen te gaan: Schrijf je naam op het bord in de personeelskamer.

Heb je zelf behoefte aan bepaalde info over/begeleiding bij ontwikkelingen die horen bij je vak, laat het ons weten. We nemen het mee naar ONZ.

Marleen, Lucas, Thomas en Annet