Actie Paardenkracht 2023 heeft het mooie bedrag van €13.594,46 opgebracht. Dat is toch een bedrag waar veel mensen geruime tijd voor moeten werken. En dat halen we toch maar mooi in een paar weken tijd op. Natuurlijk weer met prachtige uitschieters. De absoluut eervolste vermelding gaat naar Alexander Graham. Hij houdt de eer van de familie Graham groot (en wil graag broer James evenaren) door nu alvast al €672,52 op te halen door verschrikkelijk veel zware gewichten te heffen.

Dank aan allen die zich hebben ingespannen om de klassieke onderdelen van de actie weer mogelijk te maken. Natuurlijk was er weer een Open Podium (€1279!), een bingo (€223,80). Natuurlijk was er weer een flashmob, een basketbaltoernooi, en een prachtige boekenmarkt! Dank aan de  (oud-) collega’s die dit altijd weer even neerzetten, alsof het geen moeite kost.

Dank ook aan de Leerlingenraad die leerlingen heeft opgeroepen kraampjes te bemensen op de actiedag. Zo kregen we allemaal de kans de tekeningen van Maitreyi (MP2B) te bewonderen, de nagels te laten lakken en lekkere dingen te kopen.

Nog groter dan vorig jaar was de kersttruienveiling van heel MP5, goed voor €1493,78, 88 supporters en 34 items verkocht (en een bakesale). Wat een succes!!!!

Andere mooie voorbeelden: leerlingen bedienden tijdens een eenzaamheidsdiner en werden daarvoor gesponsord, hoe lief is dat. Ook de sportievelingen lieten zich niet onbetuigd: er is bijvoorbeeld 48 km gesponsord gefietst voor 50 cent de kilometer en Ruben van Zuijlen (t5a) liep een halve marathon en haalde daarmee €157,60 op!

Topverdieners zijn de kleinste leerlingen van de school: MP1A heeft per leerling maar liefst €36,26 verdiend! Op de voet gevolgd door b1c met €35,05 p.p. en t1c met €29,90 p.p.

Iedereen die heeft bijgedragen: heel hartelijk bedankt. In de woorden van Angela Barez van Edukans: “Geweldig om te horen dat de leerlingen zo’n mooi bedrag hebben ingezameld voor onderwijs aan vluchtelingenkinderen in Ethiopië. Jullie inzet wordt ontzettend gewaardeerd. Namens ons hele team willen we jullie hartelijk bedanken voor jullie toewijding en betrokkenheid bij Edukans. Jullie bijdrage maakt echt een verschil. Mocht er in de toekomst meer mogelijkheden zijn voor samenwerking, laat het ons vooral weten. Nogmaals heel erg bedankt!”