Het internationaal onderwijs is fantastisch leuk’

Sinds vier jaar werkt Jane Barrett (docent economie en business management) op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest. In die vier jaar heeft ze binnen alle afdelingen al les mogen geven. “De combinatie van Nederlandstalig, tweetalig en internationaal onderwijs maakt deze school uniek.”

“Op dit moment geef ik les in ‘economics, business management & theory of knowledge’ op de internationale afdeling. Maar in de jaren hiervoor gaf ik ook les op de Nederlandse afdeling en binnen het tweetalig onderwijs. Die veelzijdigheid is leuk, maar het was het internationale onderwijs wat mij trok aan deze school.”

Meer internationaal lesgeven

“Op mijn vorige school was het internationaal onderwijs een stuk kleiner. Jammer, want het sprak me juist zo aan. Daarom zocht ik naar een school waar ik meer internationaal kon lesgeven. Dat werd het Rijnlands. Hier is het internationaal onderwijs veel uitgebreider. Zo vind ik onder andere het brede curriculum erg leuk. En dan met name wat het qua capaciteit van de leerlingen vraagt. De diepgang, de uiteenlopende ervaringen van de leerlingen, de manier van lesgeven; dat zijn de dingen die het internationaal onderwijs fantastisch leuk maken.”

Open en eerlijk samenwerken

“De sfeer hier op school is heel erg goed. Iedereen is open en eerlijk. Dat is fijn samenwerken. Dat ik één van de weinige internationale docenten binnen de sectie ben zie ik als een voordeel. Zo geef ik mijn collega’s tips vanuit mijn ervaringen binnen het internationale onderwijs. En ik kan hen vragen naar zaken waar de Nederlandse afdeling meer ervaring mee heeft. Zo leer je van elkaar.”

Welzijn van leerlingen

“Wat ik hier op school extra bijzonder vind, is de aandacht voor het welzijn van de leerlingen. Er is een groot aanbod als het gaat om extra ondersteuning. Zo is er een trajectklas, psychologische en didactische ondersteuning en hulp bij dyslexie. Ook krijg je als docent ondersteuning om je eigen leerlingen, waar nodig, te kunnen helpen. Zo is er niet alleen hulp buiten de lessen, maar ook in de eigen les.”

Mooie extra’s

“Naast goed onderwijs en aandacht voor het welzijn van de leerlingen, biedt het Rijnlands zoveel meer. Neem bijvoorbeeld de jaarlijkse theaterproductie. Ook worden er uitbundige sportdagen georganiseerd, voor zowel leerlingen als personeel. En de scheikundefaciliteiten hier op school? Die zijn waanzinnig goed.”