Het einde van het schooljaar nadert nu met hele grote stappen. Voor we allen kunnen gaan genieten van de vakantie, nog een laatste bericht van mijn zijde. Een jaar dat in mijn optiek voorbij is gevlogen. Zeker in de laatste periode, met al zijn vrije dagen, en de zonnige dagen van de laatste tijd, lijkt het schooljaar al voorbij.

Niets is echter minder waar. 4 vwo had een dag met daarin debattraining. Vanaf de zijlijn mocht ik toeschouwer zijn hoe bevlogen de leerlingen met elkaar in discussie gingen over uitdagende thema’s. Er waren voor 5 vwo excursies naar Limburg en Meijendel. Prima dagen, prima gewerkt en ook toen prachtig weer. In diezelfde week was er ook een fantastische sportdag waarin leerlingen niet alleen tegen elkaar speelden maar deelnamen aan andere activiteiten zoals onder andere een 7m hoge klimmuur. In één ruk ging het door naar de laatste lesweken met als eindpunt de afsluitende week. Een week voor 4 en 5 vwo leerlingen met daarin nog diverse belangrijke toetsen voor overgang of voor het eindexamendossier. Kortom een pittige week. Daarna lonkt een vakantie met alleen nog een hinderlijke onderbreking voor hen die nog een herkansing gaan doen. Van dit cohort zal bijblijven dat ze steeds meer in de “grote-mensen-stand “ komen richting examen.

Sportdag

De leerlingen van 6 vwo hebben inmiddels de resultaten ontvangen van het eindexamen. Opvallend was dat een behoorlijk aantal leerlingen niet direct is geslaagd. Een resultaat om op te kauwen en van te leren voor de toekomst. De geslaagde leerlingen kregen een heldenontvangst via de walk of fame. Zij mogen samen met de leerlingen die via de herkansing slagen hun diploma op 6 juli a.s. in ontvangst nemen. Bij sommige leerlingen staat op dit diploma soms de fraaie vermelding “CUM LAUDE”. U en ik weten echter dat veel leerlingen deze kwalificatie net zo zeer verdienen door al het werk  dat ze de afgelopen jaren in hun studie hebben gestoken.

Volgend jaar gaan wij weer met frisse moed een nieuw schooljaar starten. Voor nu is het tijd om de batterijen weer op te laden. Ik wens een ieder dan ook, mede namens het docententeam 4-5-6 vwo, een mooie maar ook veilige vakantie toe.

Michèl van der Zeeuw,
Afdelingsleider 4-5-6 vwo