In het kader van de maatschappelijke stage is voor de elfde keer in successie de Beach Clean UP actie van het Rijnlands Lyceum georganiseerd. De dag begon met een presentatie van Joanna Bouma van de organisatie Seafirst. Zij heeft de leerlingen geĆÆnformeerd over de schitterende natuur in de Noordzee en het belang van een schone zee. Ook werden de leerlingen bewust gemaakt van de invloed van plastic op ons ecosysteem. Vooral de kleine deeltjes plastic komen in de voedselketen terecht. Helaas vinden we nu microplastics in elk organisme terug. Ieder mens draagt bij aan de plasticvervuiling. Kijk maar eens op de website https://www.beatthemicrobead.org

Na de presentaties gingen de brugklasleerlingen gemotiveerd op de fiets naar Noordwijk en Katwijk om daar afval te verzamelen. De leerlingen waren zich ervan bewust dat ze ook het kleine plastic afval moesten verzamelen. Het weer werkte goed mee en langs het strand van Katwijk en Noordwijk is de kustlijn schoon gemaakt. De gemeente Katwijk en Noordwijk waarderen onze actie en hebben de zakken vuil afgevoerd. In de mentorles wordt de beach clean-up actie nogmaals besproken met als doel het milieubewustzijn van de leerlingen te vergroten.