Voor 10 wiskundigen uit v5, v6 en MP5 en hun begeleiders was het vrijdag vroeg dag. Om 07.30 begon de reis naar Nijmegen om deel te gaan nemen aan het jaarlijkse wiskundetoernooi voor scholenteams. Een dagje topsport op hoog niveau…

Finn, Benjamin, Ben, Sytze en Thomas waren de deelnemers in het v6 team. Lenka, Ethan, Omar, Lars en Joep  vormden het v5/MP5 team.

’s Ochtends was de estafette. In een uur tijd moeten er 20 pittige problemen worden opgelost. De spanning is tijdens dit onderdeel te voelen in de enorme sporthal waarin 100 teams strijden voor de wiskundige eer van hun school.

Ondanks dat er fanatiek geoefend was, viel het ochtendresultaat bij de leerlingen een beetje tegen. Ze hadden een hogere uitslag verwacht.

Voor het middagprogramma, de Sum of Us, moest er ter voorbereiding een flink pak wiskunde buiten het normale curriculum worden doorgewerkt. De leerlingen uit onze teams hadden daar veel tijd ingestoken en waren dan ook vol vertrouwen. En terecht.

Het V5/MYP team verbeterde de uitslag van een 35e plaats in de ochtend naar een hele mooie 20e plaats als eindresultaat. Het V6 team maakte het nog bonter. Met een unieke 100% score in de middag verbeterden zij het eindresultaat tot een 6e plaats!

Beide teams feliciteren we met hun mooie, sportieve prestatie!