Vandaag kregen de leerlingen uit h3 bezoek van medewerkers van NOS Stories. NOS Stories brengt nieuws uit de belevingswereld van jongeren van ongeveer 13 t/m 18 jaar, op YouTube, Instagram en via Snapchat. Om hen op de hoogte te houden van het nieuws, uitleg te geven en hen te helpen een mening te vormen. Ze deden in de klas een nieuwsquiz en discussieerden over wat zij belangrijk vinden in het nieuws. Ver weg of dichtbij.

Dit bezoek sluit mooi aan bij de startlessen die de leerlingen 2 ochtenden in de week volgen. Daarin ligt door middel van lees- en schijfvaardigheid de nadruk op nieuws, actualiteiten en mediawijsheid. De doelen van deze startlessen zijn:

  • ontdek de wereld
  • ontdek je omgeving
  • ontdek jezelf: vormen van eigen mening
  • leesvaardigheid, schrijfvaardigheid
  • kennis van verschillende media (mediawijsheid)
  • kennis van actualiteit (nieuws)
  • burgerschap
  • discussies voeren met klasgenoten.