In het kader van de maatschappelijke stage is voor de elfde keer in successie de Clean Up actie van het Rijnlands Lyceum georganiseerd. De dag begon met een presentatie van Joanna Bouma van de organisatie Seafirst. Zij heeft de leerlingen geĆÆnformeerd over de schitterende natuur in de Noordzee en het belang van een schone zee. Ook werden de leerlingen bewust gemaakt van de invloed van plastic op ons ecosysteem. Vooral de kleine deeltjes plastic komen in de voedselketen terecht. Helaas vinden we nu microplastics in elk organisme terug. Ieder mens draagt bij aan de plastic vervuiling. Kijk maar eens op de website https://www.beatthemicrobead.org/.

Na de presentaties gingen de brugklasleerlingen gemotiveerd vuil jutten in Oegstgeest en Katwijk. B1a, B1b en B1e trotseerden de storm op de fiets. B1e en B1b hebben de redschuur bezocht en hebben een interessante presentatie gehad over de Bubble BarriĆØre in de Rijn van Katwijk. De gemeente Oegstgeest werkt enthousiast mee door de leerlingen naast zakken ook van afvalgrijpers en gele hesjes te voorzien. De gemeente Katwijk waardeert onze actie en heeft zakken geleverd en beide gemeentes hebben het vuil afgevoerd. Het strand in Katwijk en de gemeente Oegstgeest zijn weer een stuk schoner. In de mentorles wordt de clean-up actie nogmaals besproken met als doel het milieubewustzijn van de leerlingen te vergroten.