Een groep van vijfentwintig leerlingen uit het 4e niveau heeft deelgenomen aan Euroscola 2024. Woensdag 10 april zijn we om 10 uur vertrokken met de bus naar Strasbourg. We waren niet alleen, want het Baarnsch Lyceum reed ook mee in onze bus. In de avond arriveerden we bij het hotel en daarna hebben we de binnenstad van Strasbourg bekeken. Op donderdag 11 april stond het meest officiƫle deel op het programma, namelijk: het bezoek aan het Europarlementgebouw in Strasbourg. Leerlingen nemen de plaatsen in van de Europarlementariƫrs en spelen het Europarlement na. Er worden voorstellen gedaan, gestemd en gedebatteerd. Plenair wordt er vergaderd in de immense zaal van het Europarlement. Deelonderwerpen worden in commissieverband besproken. De begeleidende docenten worden gescheiden van de leerlingen en volgen een eigen programma. De docenten speelden de Eurogame waarin de kennis over Europa wordt getest. Dhr Lakeman won de eerste prijs. De leerlingen die hebben deelgenomen aan Euroscola zijn zich ervan bewust hoe belangrijk de EU is voor het behoud van democratie en vrede in Europa. De avond werd weer doorgebracht in Strasbourg. Na een redelijk rustige nacht richten we ons op de volgende dag. Tot 12 uur hadden de leerlingen de tijd om de highlights van Strasbourg te bekijken. Een aantal leerlingen zijn zo moedig geweest om de toren van de kathedraal te beklimmen. Wat en fantastisch uitzicht! Na dit bezoek hervatten we de terugreis. Zie voor een impressie van Euroscola 2024: https://www.facebook.com/euroscola